Президент Єврокомісії: Політичне рішення щодо

Президент Єврокомісії: Політичне рішення щодо "безвізу" для України вже є

Укрінформ
Єврокомісія ухвалила політичне рішення щодо лібералізації візового режиму з Україною та Грузією, оскільки країни дотримуються необхідних критеріїв. Тепер - справа за Європарламентом і Радою ЄС.

Про це сказав президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, відповідаючи на запитання парламентаріїв на пленарному засіданні ПАРЄ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Україна і Грузія виконують критерії з лібералізації візового режиму. Існують певні труднощі, але ми спільно долаємо їх. Країни фактично готові до цього, ми у Єврокомісії вже ухвалили політичне рішення. Справа за Європарламентом та Радою ЄС, які ухвалять відповідне рішення», - сказав Юнкер.

Як повідомляв Укрінформ, у Єврокомісії неодноразово наголошували на дотриманні зобов’язання щодо подання законодавчих пропозицій для скасування візових вимог громадянам України у квітні. Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, зокрема, заявив, що Україна виконала «домашнє завдання» для візової лібералізації, і тепер черга Євросоюзу дотримати обіцянки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-