У Міноборони розповіли, як не дали чиновникам потягнути 10 мільйонів

У Міноборони розповіли, як не дали чиновникам потягнути 10 мільйонів

Укрінформ
Міністерство оборони України минулого тижня запобігло втратам на суму понад 10 млн гривень завдяки внутрішньому аудиту.

Про це сказала речник Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк під час брифінгу у вівторок на тему: «Діяльність Міністерства оборони України за останні чотири дні», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Лише за минулий тиждень завдяки рекомендаціям, наданим внутрішніми аудиторами, Міністерство оборони України запобігло втратам на суму понад 10 мільйонів гривень. У тому числі зменшено вартість ремонту озброєння та військової техніки на суму 9,5 мільйона гривень, недопущено завищення очікуваної вартості закупівель товарів, робіт і послуг на суму близько 270 тисяч гривень", - поінформувала Гаврилюк.

Вона також додала, що внутрішні аудитори надали рекомендації, як зберегти для Міноборони ще 5 млн грн.

"Також надано рекомендацій та застережень щодо підвищення ефективності управління державними фінансовими і матеріальними ресурсами на суму близько 5 мільйонів гривень", - зазначила Гаврилюк.

Речник Міноборони зауважила, що військові представництва міністерства з початку року запобігли надмірним витратам на суму понад 466 млн грн.

"Ефективне виконання державного оборонного замовлення на вітчизняних підприємствах, в організаціях і установах забезпечують військові представництва Міністерства оборони України. З початку року вони попередили надмірні витрати бюджетних коштів виконавцями державного оборонного замовлення на суму більше 466 мільйонів гривень", - сказала речник Міноборони.

Гаврилюк наголосила, що спеціальний фонд Міноборони поповнився ще на 2 млн 670 тис. грн.

"Крім того, військові представництва забезпечили перерахування до спеціального фонду Міністерства оборони України 2 мільйонів 670 тисяч гривень за надання послуг з контролю якості ремонту та виробництва для інших силових структур України", - наголосила Гаврилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-