Гройсман дав рецепт децентралізації

Гройсман дав рецепт децентралізації "без тяганини"

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вважає за необхідне  спростити механізми отримання фінансування на регіональні проекти місцевими органами влади.

Про це він сказав на нараді з питань використання у 2016 році коштів Державного фонду регіонального розвитку, субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток територій, повідомляє Урядовий портал.

"Мені важливо, щоб це було чесно, не заангажовано і не було тяганини", - зауважив Гройсман.

У зв'язку з цим Прем'єр-міністр доручив міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України напрацювати пропозиції щодо вдосконалення системи використання коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Глава уряду зазначив, що необхідно забезпечити можливість місцевими органами влади середньострокового планування здійснення інвестиційних проектів. "Нам потрібно по-новому вибудувати стосунки: у кожного має бути свій бюджет, і він має ним розпоряджатися", - наголосив Гройсман.

На нараді також було обговорено питання виділення субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад, на що у 2016 році  передбачено 1 млрд грн. Прем'єр-міністр наголосив, що необхідно поставити крапку у питанні розподілу цих коштів та доручив до 1 червня напрацювати перелік проектів для фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-