Омбудсмен РЄ каже, що не може допомогти Савченко

Омбудсмен РЄ каже, що не може допомогти Савченко

Укрінформ
Уповноважений з прав людини Ради Європи Нілс Муйжнієкс визнав своє безсилля у «справі Савченко» та інших українських політичних в’язнів, пояснюючи такий стан справ обмеженнями свого мандату і небажанням російської влади співпрацювати, а також висловив надію, що ситуація може змінитися після виборів до Держдуми РФ.

Про це він сказав, відповідаючи у Страсбурзі на запитання британського парламентарія Марка Прітчарда, що саме можна якнайшвидше зробити для звільнення Надії Савченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Терміново я не можу нічого вдіяти. Мій мандат щодо правозахисників чіткий. Але мандат не каже, що я можу розглядати індивідуальні запити. Хто є Савченко? Савченко не є правозахисником. Мій інструментарій – діалог з російською владою, але я не міг потрапити до Росії за останні роки», - заявив уповноважений з прав людини Ради Європи Нілс Муйжнієкс.

Разом з тим, відповідаючи на запитання доповідача ПАРЄ Христини Зеленкової (група ALDE, Чехія), Муйжнієкс запевнив, що не збирається опускати руки. «Що стосується моїх кроків по Савченко та іншим (незаконно ув’язненим громадянам України - ред.), то я ставив це питання ще у 2014 році. Я звертався неодноразово (до російської влади - ред.) з проханням звільнити їх у рамках додаткових домовленостей. Я сподіваюсь, що мені вдасться домовитися. Я маю сигнали, що це може статися після виборів в Держдуму», - зазначив Муйжнієкс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-