Єврокомісія обіцяє

Єврокомісія обіцяє "безвізові" пропозиції вже у квітні

Укрінформ
У Єврокомісії вкотре наголосили на дотриманні зобов’язання щодо подання законодавчих пропозицій для скасування візових вимог громадянам України у квітні. У четвер це питання обговорить у Києві єврокомісар Йоханнес Хан.

Про це кореспондентові Укрінформу у Брюсселі заявив речник Єврокомісії Маргарітіс Шінас.

«Я можу лише повторити: президент Єврокомісії заявив, що ці пропозиції будуть подані у квітні», - сказав речник керівної інституції ЄС.

Водночас він не відповів на запитання, чи включатимуть ці пропозиції механізм для можливого призупинення безвізового режиму у випадку виникнення загроз через можливе збільшення потоків нелегальних мігрантів з України до ЄС.

У свою чергу, речник Єврокомісії Міна Андрєєва також заявила, що не може спекулювати змістом цих пропозицій, відзначивши, що вони у подальшому можуть бути змінені та доповнені під час обговорення та ухвалення у Раді ЄС та Європарламенті.

Вона також повідомила, що однією із цілей офіційного візиту до Києва 21 квітня єврокомісара з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханеса Хана є обговорення питання візової лібералізації для українських громадян.

Як розповів інший високопоставлений дипломат ЄС, наявність певних застережень та можливості для призупинення безвізового режиму для громадян з третіх країн є нормальною практикою, яка визначена відповідним законодавством Євросоюзу.

«Наприклад, зараз в ЄС обговорюють питання призупинення безвізового режиму для громадян США і Канади. Так, там інші причини, пов’язані з невиконання цими країнами принципу безвізової взаємності. Але ЄС може у будь-який момент відновити візові вимоги для третіх країн, якщо на це будуть об’єктивні обставини. І Україна тут не виняток. Треба просто дотримуватися визначених правил безвізових подорожей та не зловживати такими можливостями для нелегального перебування на теренах ЄС», - сказав співрозмовник агентства.

При цьому він не виключив, що про внесення цих пропозицій може заявити у четвер у Києві єврокомісар Хан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-