ЗМІ: У

ЗМІ: У "безвізі" для України ЄС залишить собі шанс для відступу

Укрінформ
ЄС хоче ухвалити з Туреччиною особливу угоду про безвізовий режим, яку можуть скасувати в разі невиконання Анкарою угод щодо біженців. Подібну норму можуть застосувати і щодо угоди з Україною, пише DW з просиланням на Welt am Sonntag.

Як зазначається, укласти з Анкарою особливу угоду про лібералізацію візового режиму вимагають кілька країн Євросоюзу, серед яких Німеччина та Франція.

"Ця угода включатиме так званий пункт про відтермінування дії, який активуватиметься у тому випадку, якщо Туреччина не дотримуватиметься закріплених раніше домовленостей, таких як належне повернення біженців з Греції, достатній захист біженців, які цього потребують, чи дотримання прав людини", - заявило джерело видання.

Цей пункт угоди, у разі ухвалення, може відносно швидко забезпечити скасування вже запровадженого безвізового режиму. Його також застосують до угод про візову лібералізацію з Україною, Грузією та Косовом, пише газета.

Остаточного рішення про такі плани поки не ухвалили, однак воно очікується незабаром. За інформацією видання, цю тему мають інтенсивно обговорити на полях зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС 21 квітня у Люксембурзі.

Як повідомлялось, у березні голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв Президентові України Петру Порошенку, що ЄС представить пропозицію щодо безвізового режиму між ЄС та Україною у квітні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-