Пайфер сказав, чому Україні скоріше потрібен закон про вибори на Донбасі

Пайфер сказав, чому Україні скоріше потрібен закон про вибори на Донбасі

Укрінформ
Україна має демонструвати повну відданість Мінським домовленостям, зокрема, прийняти закон про вибори на Донбасі, щоб не дозволити Росії покласти на Київ відповідальність за зрив угод.

Про це заявив старший науковий співробітник Інституту Брукінгса (США) Стівен Пайфер в рамках Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія дуже сильно намагається змінити наративи. У 2015 році наративом було те, що Мінськ не виконується через Росію і сепаратистів. Однак Росія говорить про спільну відповідальність", - зазначив він, зауважуючи, що саме у цьому контексті у липні минулого року почали з'являтися європейські країни, які бажають повернутися до "бізнес, як завжди".

У зв'язку з цим Україна має зробити все, щоб переконати всіх у своїй відданості імплементації Мінських домовленостей, вважає Пайфер.

На його переконання, це дасть додаткові аргументи Німеччині, Польщі, Великій Британії, Балтійським країнам добиватися подовження санкцій до повного виконання Мінських домовленостей.

"Наприклад, Рада може прийняти закон про вибори на окупованій частині Донбасу, заклавши туди всі умови, необхідні для проведення вільних конкурентних виборів. І я хвилююсь, що якщо Україна цього не зробить, то це підвищить ризик того, що санкції не будуть подовжені, а тиск Заходу на Москву значно зменшиться", - сказав Пайфер.

Нагадаємо, Стівен Пайфер у 1998-2000 роках був послом США в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-