Транш для України: У МВФ чекають на перемовини з новим урядом

Транш для України: У МВФ чекають на перемовини з новим урядом

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд не зволікатиме з переглядом для виділення чергового траншу для України в рамках програми розширеного кредитування, якщо новий уряд підтвердить готовність виконувати всі домовленості, досягнуті раніше за програмою.

Про це заявив у п'ятницю під час прес-конференції у Вашингтоні директор Європейського департаменту МВФ Пол Томсен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я міг би висловити своє бачення, що ми закінчимо цей огляд найближчим часом, за умови, якщо уряд (України – ред.) готовий реалізувати ту політику, яка була узгоджена раніше", - зазначив Томсен.

Він пояснив, що новий Кабінет міністрів в Україні був призначений лише напередодні. "Ми очікуємо переговорів з ним і залишаємося готовими продовжувати підтримувати Україну", - зазначив представник Фонду.

Томсен також наголосив, що, по суті, МВФ досяг домовленості щодо політики проведення перегляду з попереднім урядом, "втім ми маємо тепер зміни в політичній ситуації (в Україні – ред.)".

Отже, за його словами, наразі існують гарні передумови для швидкого завершення перегляду. "Але ми, очевидно, повинні отримати підтвердження від нового уряду про досягнуті раніше домовленості", - наголосив директор Європейського департаменту МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-