У Ради просять повноважень для НАБУ - на слідство щодо Порошенка

У Ради просять повноважень для НАБУ - на слідство щодо Порошенка

Укрінформ
У Верховній Раді у п'ятницю зареєстрований законопроект про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо проведення досудового розслідування детективами Національного антикорупційного бюро стосовно Президента.

Ініціатор документа - народний депутат від фракції «Радикальної партії» Ігор Мосійчук.

Текст проекту закону під номером 4448 наразі відсутній.

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня Національне антикорупційне бюро опублікувало заяву, у якій йшлося про те, що НАБУ, відповідно до законодавства, не має повноважень на здійснення досудового розслідування щодо Президента України.

3 квітня у ЗМІ була поширена інформація з посиланням на документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca стосовно офшорних компаній, якими володіють багато впливових людей з усього світу. У «Панамських документах» фігурував і ряд українських державних діячів, у тому числі Президент Петро Порошенко.

Згодом українські правоохоронні органи, в тому числі НАБУ, отримали доручення опрацювати матеріали щодо можливої причетності українських можновладців до офшорних компаній.

4 квітня юридична компанія Avellum, яка є радником Президента Петра Порошенка, заявила, що компанії в іноземній юрисдикції, які створювалися для забезпечення можливості передачі активів Порошенка у Roshen сліпому трасту, не відкривали банківських рахунків і не здійснювали фінансових операцій. А відтак не можуть вважатися офшорними.

7 квітня інвестиційна компанія Rothschild Trust, якій мали передати в управління активи Порошенка у Roshen, підтвердили, що 14 січня 2016 року підписали угоду про передачу їм управління пакетом акцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-