Клімкін пропонує озброїти місію ОБСЄ на Донбасі

Клімкін пропонує озброїти місію ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
На території так званих ДНР/ЛНР відсутні будь-які безпекові передумови для підготовки виборів, тому місія ОБСЄ мати бути озброєна.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін журналістам під час Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Без поліцейської місії ОБСЄ взагалі важко розмовляти про забезпечення безпеки для виборів. Спостерігачі від БДІПЛ, звичайно, будуть без зброї. Але сама місія ОБСЄ, на нашу думку, має бути озброєною. Інакше яким чином вона буде здатна виконувати свої функції? Будь-яка провокація проти цієї місії одразу завершується тим, що виборчий процес не може розвиватися далі", - зазначив він.

Клімкін зауважив, що останнє затримання співробітника місії ООН у Донецьку свідчить про відсутність передумов для виборчого процесу.

"Хочу підкреслити, що, по-перше, ми маємо домовитися про безпекові передумови і про те, на яких засадах проводитимемо там вільні й чесні вибори. Наразі такої домовленості немає, оскільки Росія відкидає можливість проводити власне вільні і чесні вибори", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-