Мінагро хоче домовитись з МВФ про податки для аграріїв

Мінагро хоче домовитись з МВФ про податки для аграріїв

Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий хоче повернути спецрежим податкового регулювання для аграріїв.

Про це міністр розповів журналістам у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Входження у переговорний процес разом з Міністерством фінансів та МВФ про перегляд умов та рамок роботи по АПК в контексті підтримки та податкового регулювання», - сказав Кутовий.

Він також налаштований зрушити з місця питання продажу земель сільськогосподарського призначення в Україні.

«Відкладати це питання уже нема куди. Я був автором законопроекту про пролонгацію мораторію на продаж землі на один рік. Я вимагав один рік, аби це питання ми не заговорили», - сказав міністр.

Кутовий також пообіцяв, що продовжуватиме курс свого попередника Олексія Павленка, зокрема у питанні приватизації держпідприємств аграрного сектору.

«Дуже багато речей уже зроблено, ми будемо на них концентруватись також», - додав очільник Мінагрополітики.

Як уже повідомляв Укрінформ, Тарас Кутовий був призначений міністром аграрної політики та продовольства України 14 квітня цього року. Досі він обіймав посаду голови парламентського комітету з питань аграрної політики.

Мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення в Україні діє до 1 січня 2017 року. До 1 березня цього року до парламенту мали подати законопроект, який би регулював ринок землі в Україні, втім через розбіжності між Мінагрополітики та Держгеокадастром процес розроблення такого закону наразі загальмовано.

У 2016 році Фонд держмайна України планує виставити на продаж 21 аграрне держпідприємство. Попередній очільник Мінагрополітики Олексій Павленко неодноразово заявляв про плани передати до приватизації усі ДП агропромислового комплексу, зокрема ДП «Укрспирт» та ДПЗКУ.

Мінекономрозвитку у 2016 році запланувало до приватизації ДП «Конярство України», утім керівник цього підприємства Денис Птушко сумнівається, що його вдасться продати цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-