Прокурори просять для ГРУшників 15 років

Прокурори просять для ГРУшників 15 років

Оновлено
Укрінформ
Сторона обвинувачення просить суд позбавити волі на 15 років російських спецпризначенців Евгена Ерофеєва та Олександра Александрова.

Про це у п'ятницю під час дебатів в судовому засіданні в Голосіївському районному суді заявив прокурор Максим Крим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За сукупністю злочинів остаточно призначити Ерофеєву Євгену Володимировичу покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати посади у військових формуваннях та правоохоронних органах, де передбачено проходження військової служби строком на 3 роки", - сказав прокурор.

Також прокурор просить позбавити волі на 15 років Александрова Олександра з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати посади у військових формуваннях та правоохоронних органах, де передбачено проходження військової служби строком на 3 роки.

Прокурор заявив, що Ерофеєв та Александров звинувачуються у вчиненні злочинів передбачених частиною 2 статті 258, частиною 2 статті 437, частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 258 з позначкою 3, частиною 3 статті 258, частиною 2 статті 201, частиною 1 статті 263, частиною 2 статті 332 з позначкою 1 Кримінального Кодексу України.

Як відомо, російські спецпризначенці Александров і Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО поблизу міста Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення у незаконному перетині кордону, терористичний напад на позиції 92 бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя.

Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-