«ЛНР» нагнало в Луганськ «Гради», танки і гаубиці – Хуг

«ЛНР» нагнало в Луганськ «Гради», танки і гаубиці – Хуг

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала в Луганську танки, системи "Град", гаубиці. В т.зв. ЛНР пояснили це наміром провести тут парад 9 травня.

Про це повідомив перший заступник керівника СММ ОБСЄ Александр Хуг під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, передає кореспондент Укрінформу.

"У ніч проти 12 квітня наш безпілотник над Авдіївкою, що контролюється урядом, зафіксував сімох людей, які зробили постріли з двох мінометів. У Луганську СММ бачила сім танків, сім систем залпового вогню "Град", 10 причіпних гаубиць та сім самохідних гаубиць. У так званій ЛНР кажуть, що вони вдалися до цього порушення тому, що  це озброєння має використовуватися на параді 9 травня.  Такі винятки не передбачені Мінськими домовленостями. Таке переміщення озброєнь - це пряма загроза цивільним. Відповідальні особи мають бути притягнуті до відповідальності", - підкреслив Хуг.

Він також додав, що СММ продовжує фіксувати факт того, що озброєння, яке вже було відведене, зникає з майданчиків відведеної техніки і знову присутнє в зонах вздовж контактної лінії, населеної людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-