Адвокат: У Савченко залишилося максимум п'ять днів

Адвокат: У Савченко залишилося максимум п'ять днів

Укрінформ
Адвокат Микола Полозов, якого сьогодні допустили до Надії Савченко лише на 15 хвилин, констатує погіршення її стану.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Після більш як п'яти годин очікування мене пропустили у СІЗО. Сестру Надії Віру сьогодні так і не пустили. Як я і припускав, весь день Надію накачували внутрішньовенними вливаннями. Вона показала руки - все сколото, живих вен немає. Лікарі шукали вени навіть на ногах. Стан здоров'я поганий", - пише Полозов.

Він уточнює, що на дев'ятий день сухого голодування "дефіцит води в організмі знищує внутрішні органи Надії". А загальний стан позначається на її настрої і "емоційний фон вкрай негативний".

З позитивних новин - після багатоденного тиску і вимог, співробітники ФСВП сьогодні нарешті передали консулам результати аналізів, які брали у Надії у понеділок та четвер. Їх передадуть лікарям в Україні для експертного висновку.

Надія дуже чекала на сьогоднішню зустріч з сестрою Вірою, після якої збиралася приймати складні рішення. Полозов побоюється, що відмова начальника СІЗО допустити Віру "послужить каталізатором для прийняття Надією цих рішень".

Від завтра Савченко збирається відмовитися від аналізів та обстежень російських лікарів. Тобто вона буде продовжувати сухе голодування без динамічного спостереження. "З урахуванням стану її здоров'я, у неї є чотири, максимум п'ять днів", - попереджає Полозов.

Надія Савченко не вірить у швидке позитивне вирішення питання її звільнення, не вірить політикам, які  абстрактно займаються своїми проблемами. На прощання сказала Надія адвокату Пролозову: "Якщо сухе голодування не ні на що не впливає, то, можливо, моя смерть матиме значення".

Нагадаємо, 22 березня Надію Савченко засуджено в Росії за сфальсифікованим звинуваченням на 22 років ув'язнення. 6 квітня вона почала сухе голодування. З 11 квітня Надія почала отримувати підтримуючу терапію і перебуває під постійним меднаглядом.

Фото: Нова газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-