Представник Пентагону: Росія на Донбасі не знімає палець зі спускового гачка

Представник Пентагону: Росія на Донбасі не знімає палець зі спускового гачка

Укрінформ
Росія продовжує дестабілізувати ситуацію на Донбасі, використовуючи там свої регулярні сили, тому санкції США діятимуть до повного виконання Росією Мінських угод.

Про це в четвер під час виступу на Київському форумі з безпеки заявив заступник Уповноваженого Міністерства оборони США Майкл Карпентер.

"У Росії є регулярні війська на Донбасі. Просто в цей момент вона продовжує здійснювати забезпечення сепаратистів і порушує принципи суверенітету і територіальної цілісності України", - сказав представник Міністерства оборони США.

При цьому він наголосив, що Росії вдається успішно маніпулювати поняттями "Росія, яка постійно тримає палець на спусковому гачку, намагається саме Україну обвинуватити в невиконанні Мінських угод". Карпентер наголосив, що США продовжують розглядати Мінські угоди як єдину реально існуючу дорожню карту для врегулювання конфлікту на сході України.

"Для того щоб просуватися вперед у виконанні цієї дорожньої карти, Росія повинна виконати головну умову цієї угоди. По-перше - це припинення вогню. По-друге - це беззастережний і повний доступ до всієї території Донбасу, включаючи міжнародний кордон між Україною і Росією. Третє - це відвести важке озброєння з обох сторін конфлікту", - сказав американський представник.

Він продовжив: "Політика США полягає у продовженні санкцій щодо Росії до повного, повторюю, повного виконання угоди і повернення міжнародного кордону з Україною під повний контроль України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-