Вершбоу: Російські

Вершбоу: Російські "добровольці" на Донбасі - це смішно

Укрінформ
Окупація Росією Криму кардинально порушує міжнародне законодавство і визнані самою Москвою кордони незалежної України від 1991 року.

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу в рамках Київського безпекового форуму.

"Я скажу дуже чітко. Ми ніколи не приймемо російську військову окупацію Криму", - підкреслив він.

Вершбоу наголосив, що анексія призвела до значного погіршення соціально-економічної ситуації на півострові, а також утисків прав людини, особливо кримських татар і українців.

Водночас заступник генерального секретаря НАТО зауважив, що соціально-економічна та гуманітарна ситуація на окупованій частині Донбасу ще гірша.

"Росія продовжує надавати активну підтримку незаконним формуванням на сході України, поставляючи військову техніку, забезпечуючи підготовку та фінансування за безпосередньої участі російських військ та командування. Представлення цих військ добровольцями і приховування інформації про людські втрати серед військових не може сприйматися серйозно. Це смішно", - наголосив Вершбоу.

На його переконання, поки Росія не виконає свої зобов'язання згідно з Мінськими домовленостями, зокрема, звільнення Надії Савченко та інших політв'язнів, санкції та тиск на Москву мають залишатися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-