Штайнмаєр поквапив Україну з реформами

Штайнмаєр поквапив Україну з реформами

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр привітав призначення нового Прем'єр-міністра України та закликав уряд до здійснення реформ у терміновому порядку. 

Про це йдеться в його заяві, розміщеній на сайті МЗС Німеччини.

"Добре, що українська Рада призначила на посаду нового Прем'єра. Це можливість покінчити з періодом політичної невизначеності у Києві. Реформи тепер повинні здійснюватися у терміновому порядку. Україна не повинна втрачати час", - наголосив Штайнмаєр.

За його словами, стабільний та ефективний уряд важливий не тільки для активної боротьби із корупцією, а також для здійснення подальших реформ у країні та реалізації Мінських угод.

"Останні доповіді ОБСЄ щодо збільшення числа випадків порушення режиму припинення вогню на сході України викликають тривогу; відновлення ескалації можливе в будь-який час", - підкреслив міністр.

Він також додав, що для політичного процесу врегулювання конфлікту терміново потрібен новий імпульс, щоб рухатися вперед з підготовкою місцевих виборів на сході України.

"Ми сподіваємось і очікуємо, що новий уряд у Києві демонструватиме чітку прихильність здійсненню Мінських угод", - підсумував Штайнмаєр.

Німецький міністр також побажав успіхів новому прем'єр-міністру Володимиру Гройсману на його новій посаді та відзначив, що Німеччина і надалі підтримуватиме Україну.

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня Верховна Рада ухвалила постанову, якою задовольнила заяву Арсенія Яценюка про звільнення з посади Прем'єр-міністра України, а також призначила новим главою уряду Володимира Гройсмана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-