У МЗС Франції запевнили, що нідерландський референдум не завадить підтримці України

У МЗС Франції запевнили, що нідерландський референдум не завадить підтримці України

Укрінформ
У Парижі підтвердили, що Франція продовжуватиме підтримку України та її асоціацію з ЄС попри результати референдуму у Нідерландах.

Про це сьогодні кореспонденту Укрінформу повідомив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль.

«Президент зробив заяву щодо цього у Мецці під час спільної прес-конференції з Меркель», - сказав дипломат.

Ромен Надаль, посилаючись на слова президента нагадав, що у Нідерландах відбувся консультативний референдум, який, фактично, має наслідки лише для нідерландського уряду.

З цього приводу виступав прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, але самостійно саме ЄС застосовуватиме угоду про асоціацію з країнами. «Для нас Франції і Німеччини важлива наша відповідальність у Нормандському форматі, ми будемо продовжувати підтримувати Україну і використовувати те, що цікавить наші країни, зокрема, угоду про асоціацію», - сказав Франсуа Олланд.

Раніше повідомлялося, що німецький канцлер Ангела Меркель заявила у Мецці, що Нідерланди працюватимуть з інституціями Європи щодо того, яким чином діяти з угодою про асоціацію Україна-ЄС. «Ми, звичайно, всіляко зацікавлені, щоб Україна продовжувала шлях до ЄС, і перш за все, до певних стандартів, які узгоджені в договорі про асоціацію», - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС пройшов в Нідерландах 7 квітня, остаточні підсумки голосування були оголошені 12 квітня. Згідно із офіційними результатами, «проти» ратифікації угоди Нідерландами проголосувало 61% респондентів (2 млн 509 тис. 395). «За» проголосувало 38, 21% респондентів (1 млн 571 тис. 874). Явка склала 32,28%. За законом, референдум вважається чинним, якщо на голосування прийшло 30% респондентів. Нідерланди залишаються останньою країною ЄС, яка завершила процедуру ратифікації Угоди про асоціацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-