Канадські парламентарі встановили рекорд дружби з Україною

Канадські парламентарі встановили рекорд дружби з Україною

Укрінформ
Обидві палати федерального парламенту Канади утворили групу дружби із Україною, до якої увійшли рекордні 84 законодавці.

Як передає кореспондент Укрінформу, головою групи обрали депутата від Ліберальної партії Бориса Вжисневського.

«Я б хотів, аби ця група зайняла випереджальну позицію та допомагала інформувати уряд щодо нагальних питань, що постануть перед ним у майбутньому», - сказав Вжисневський.

Він також висловився за необхідність організації візиту членів групи до України влітку. «Вважаю за необхідне, аби влітку члени нашої групи полетіли в Україну, відвідали різні місця, зокрема Яворів та Самбір, та зустрілися не лише із колегами з Верховної Ради, але й новим поколінням політиків, не корумпованих радянською та пострадянською системою», - наголосив новообраний голова.

Зазначимо, що до групи дружби між Україною та Канадою, яка традиційно формується у кожному скликанні федерального парламенту, входять депутати, охочі розвивати стосунки між Києвом та Оттавою. До неї можуть долучитися як члени Сенату, так і депутати нижньої палати парламенту. Загалом у обох палатах канадського парламенту засідає 443 депутати, тож стати членом групи дружби з Україною цього року виявив бажання майже кожен п’ятий обранець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-