Розвідка знайшла слід Кремля у фейку про

Розвідка знайшла слід Кремля у фейку про "український" табір ІДІЛ

Ексклюзив
Укрінформ
Заступник голови Комісії з питань закордонних справ, оборони та збройних сил Сенату Франції Наталі Гуле, яка заявила про нібито наявність в Україні табору підготовки терористів "ІДІЛ" ("ДАЇШ"), могла бути використана прокремлівськими силами в Європі.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в ексклюзивному коментарі в Головному управління розвідки Міністерства оборони України.

"Стосовно останніх заяв Наталі Гуле, то ймовірно вона стала об’єктом уваги прокремлівських сил в Європі, які, намагаючись використати у своїх інтересах її статус і вплив, схиляють французького парламентаря на свій бік", - заявили в ГУР, коментуючи останні заяви щодо України французької сенаторки.

У розвідці вважають, що ця заява Наталі Гуле може бути "одноразовою акцією в рамках антиукраїнської інформаційної кампанії, яка триває фактично від початку агресії РФ проти України і здійснюється з використанням усіх можливих інформаційних каналів".

"Загалом, аналіз політичних заяв  Н.Гуле свідчить про її нейтральну оцінку воєнно-політичної обстановки у Європі і світі, у т.ч. щодо подій в Україні. Вона, переважно уникаючи українофобських висловлювань, називала Україну "своєю країною" з огляду на українське походження дідуся", - йдеться у коментарі.

В той же час, французький сенатор частий гість у програмах російської пропагандистської медіа-корпорації "Sputnik".

Як відомо, заступник голови комісії з питань закордонних справ, оборони та збройних сил Сенату Франції Наталі Гуле 27 березня в ефірі радіостанції "France Inter" чітко заявила, що посеред  України нібито розташований тренувальний табір, де  йде підготовка джихадистів для "ІДІЛ", які потім їдуть на Близький Схід.

При цьому Наталі Гуле, яка також є головою сенатської комісії з розслідування мережі джихадистів у Франції та в Європі, не навела жодних джерел інформації на підтвердження своїх слів, які навмисно чи ні, йшли різко на шкоду іміджу України особливо в контексті недавніх терактів у Брюcселі та наближення референдуму по Угоді про асоціацію між Україною та ЄС.

В МЗС України та СБУ категорично спростували інформацію про нібито наявність в Україні таборів для підготовки джихадистів.

В коментарі "Тижню" Наталі Гуле заявила, що озвучена нею інформація нібито отримана під час особистої зустрічі з головою СБУ Василем Грицаком.

Згодом, речник СБУ Олена Гітлянська опублікувала у Фейсбуці переклад листа Гуле до голови СБУ, в якому французька сенаторка висловлює обурення з приводу "появи статей, які повністю спаплюжили заяви", зроблені нею на радіостанції "France-Inter". Боротьба ж України з джихадистським тероризмом в листі вже називається "зразковою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-