Захистити ГРУшників не прийшов жоден свідок

Захистити ГРУшників не прийшов жоден свідок

Укрінформ
Жоден зі свідків сторони захисту не прибув до Голосіївського районного суду міста Київ для надання свідчень у справі військовослужбовців Головного управління розвідки Генштабу Збройних сил РФ Євгенія Єрофеєва й Олександра Александрова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Всього адвокати російських ГРУшників заявили сім чоловік для їх допиту: п'ять представників так званої народної міліції "ЛНР" та двоє російських військовослужбовців із СЦКК. Але жоден із них на допит не з'явився, як це було погоджено в суді з адвокатами під час засідання суду 8 квітня. Як пояснили адвокати, представники так званої народної міліції "ЛНР" бояться, що після прибуття до Києва їх затримають українські спецслужби. Кожен з них написав відповідного листа на адресу суду.

"Існує загроза життю. Прошу провести мій допит у режимі відеоконференції по скайпу", - йдеться в кожному з листів представників так званої народної міліції "ЛНР" на адресу суду.

Колегія суддів відмовила у проведенні допиту свідків сторони захисту в режимі відеоконференції за допомогою програми скайп.

До суду також не прибули двоє російських військовослужбовців із СЦКК, яких адвокати раніше заявили свідками. За словами адвокатів, існують об'єктивні причини, що не дають можливості їх прибуття до суду.

При цьому адвокати запевнили, що російські представники в СЦКК зможуть прибути в суд для дачі показів 22 квітня.

Суд звинуватив адвокатів у затягуванні судового процесу та оголосив півгодинну перерву щодо вирішення цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-