Гройсман назвав відставку Яценюка

Гройсман назвав відставку Яценюка "гідним вчинком"

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає рішення Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про відставку гідним вчинком.

Про це він заявив на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як ви знаєте, вчора Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк подав у відставку. Я розумію, що це був виважений і гідний вчинок, можливо, і непростий, але той, який заслуговує на повагу. Фактично сьогодні перед українським парламентом стоїть питання про формування, оновлення, перезавантаження, як завгодно назвіть, але найголовніше - результат нової коаліції, яка здатна сформувати новий реформістський український уряд», - сказав Гройсман.

Він додав, що нова коаліція має забезпечити незворотність євроінтеграції, підвищити ефективність держуправління, стабілізувати кризову ситуацію, відновити економічне зростання, забезпечити соцсправедливість у суспільстві.

«Хочу підкреслити, що відповідальність сьогодні лежить на плечах кожної політичної сили парламентської, кожної фракції. Я розраховую на те, що буде утворена коаліція, яка дозволить сформувати таким чином владу, яка буде ефективною і зможе відповідати якістю і сучасністю на ті виклики, які є на сьогодні», - сказав спікер.

Гройсман додав, що порядок денний цього тижня буде достатньо напруженим, але може змінюватися залежно від того, чи буде сформована нова коаліція.

«Маємо близько ста законів. Відповідно, після того як буде сформована нова коаліція, можливо, у порядку денному цього тижня відбудуться певні зміни, що зумовлюють формування уряду, коаліції», - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-