Передача активів Roshen вже завершилася - Президент

Передача активів Roshen вже завершилася - Президент

Укрінформ
Після офшорного скандалу фінансовий світ ніколи не буде таким як раніше.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу подякувати журналістському консорціуму, який зробив надзвичайно велику роботу, аби світ став прозорішим, фінансовий світ став іншим, і можу привітати це, бо саме для цих можливостей, у тому числі, люди в Україні виходили на Революцію Гідності. Українські журналісти, до речі, також були у цьому консорціумі. Після цих подій фінансовий світ ніколи не буде таким як раніше", - сказав він.

Так, за словами Порошенка, хоча його прізвище також було оприлюднене у даних консорціуму, але ситуація Президента України абсолютно відрізняється.

"Я публічно доручив своїм юридичним та фінансовим радникам забезпечити створення структури у координації з найбільшою інвестиційною структурою світу (Rothschild – ред.), для того, щоб забезпечити передачу в довірчу власність. Компанія створювалася виключно для цих цілей. Компанія не має відкритого рахунку і відповідно не має жодної копійки фінансових перерахувань. Статутний фонд також не наповнювався, бо це буде відбуватися уже по схемі Rothschild. Менеджмент компанії (Roshen – ред.) буде змінено на представників, які буде призначено Rothschild. І жодного впливу на них ні я, ні будь-які мої представники мати не можемо", - запевнив Порошенко.

Він також зауважив, що все оподаткування активів, які будуть знаходитися у довірчій власності, відбуватиметься по українському законодавстві.

"Підписання угоди про довірчу власність відбулося після дуже довгих консультацій 14 січня цього року. Передача активів Rothschild також завершилася або в кінці березня, якщо не помиляюся, або на початку квітня", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-