Порошенко про голландський референдум:  Не хочу посипати голову попелом

Порошенко про голландський референдум: Не хочу посипати голову попелом

Укрінформ
Якщо б українське МЗС могло б визначати долю референдуму в Нідерландах, то це було б дуже добре.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам у неділю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не хочу посипати голову попелом. Я вважаю, що українські дипломати, українські волонтери, українські політики, діячі культури, науки і спорту робили максимум можливого для того, аби це відбулося", - сказав Порошенко.

Президент вкотре зауважив, що справжню мету референдуму його організатори, які називають себе євроскептиками, оприлюднили ще за декілька тижнів до його проведення.

"Ця мета була – атака на Європейський Союз, використання референдуму для зміцнення своїх політичних позицій всередині країни, атака на європейські цінності. Незважаючи на назву, ніякого відношення тема референдуму не мала до України… Хочу подякувати кожному українцю, кожному голландцю, кожному з наших міжнародних партнерів, які віддали велику частку зусиль, аби розповісти голландцям про Україну. Я також хочу подякувати сотням тисяч голландців, які проголосували за Україну. Це для нас надзвичайно важливо. Але це є поразка Європи, і саме так це оцінили лідери більшості європейських країн", - підкреслив він.

Глава держави також зауважив, що у п’ятницю, 8 квітня, прем’єр-міністр Нідерландів телефоном чітко запевнив, що Нідерланди будуть підтримувати безвізовий режим для українців.

"Реакція більшості лідерів ЄС – вони різко заявили, що були розчаровані цим референдумом і що двері для України треба тримати відкритими. У нас ні в якому разі не має бути розчарування…Я вірю в Європу і я вірю в європейські цінності, і я вірю в те, що роблю я і я вірю в те, за що люди виходили на Революцію Гідності – у європейське майбутнє України. І саме тому ми чітко наголошуємо, що Угода про асоціацію не буде змінена, вона уже зараз застосовується, включаючи ЗВТ", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-