Євросоюз закликав до деескалації на Донбасі: Напади на ОБСЄ - неприйнятні

Євросоюз закликав до деескалації на Донбасі: Напади на ОБСЄ - неприйнятні

Укрінформ
В ЄС вимагають дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі, аби досягти прогресу щодо виконання політичних зобов'язань, які взяли на себе сторони за Мінськими угодам.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на заяву речника зовнішньої дипломатичної служби ЄС.

"Значне зростання кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій області є безпрецедентним і призвело до значного зростання рівня насильства з того моменту, коли у 2015 році сторони підтвердили свою прихильність до припинення вогню. Ми підтримуємо заклик спеціального представника федерального уряду Німеччини в головуванні в ОБСЄ Гернота Ерлера і закликаємо всі сторони зробити кроки для деескалації ситуації і повністю виконати свої зобов'язання", - йдеться у документі.

В ЄС також наголосили на тому, що режим припинення вогню необхідно терміново відновити, не в останню чергу для прогресу щодо виконання політичних зобов'язань, які взяли на себе сторони протистояння за Мінськими угодам.

"Нещодавні інциденти, коли ціллю нападів стали спостерігачі ОБСЄ неприйнятні. Ми закликаємо всі сторони утриматися від таких дій", – наголосили у зовнішньополітичному відомстві ЄС.

У заяві також йдеться про те, що "ЄС продовжує підтримувати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та дипломатичні зусилля у "нормандському форматі", спрямовані на повну реалізацію Мінських угод".

"Безпека на місцях є необхідною умовою для політичного врегулювання", – додали у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-