Держдеп обіцяє

Держдеп обіцяє "відверте спілкування" з Нідерландами щодо України

Укрінформ
Сполучені Штати не здійснюють тиску на Нідерланди у зв'язку з референдумом щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, втім мають відвертий діалог, який мають намір підтримувати й далі.

Про це зазначив у п'ятницю під час брифінгу у Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми працюємо дуже тісно з Нідерландами і маємо дуже відверте спілкування в рамках нашого тісного союзництва й партнерства, в тому числі щодо України. Ми збираємося продовжувати цю відверту дискусію", - відповів Тонер на запитання, чи мають намір США тиснути на голландський уряд щодо ратифікації українсько-європейської угоди.

Водночас, представник адміністрації США наголосив, що американська сторона поважає політичні й демократичні процеси в Нідерландах. "Вони провели референдум, результати якого заслуговують на довіру", - підкреслив Тонер.

Він також зауважив, що не може прокоментувати, якими будуть наступні кроки. "Втім, очевидно, що це не є кульмінацією всіх процесів у Нідерландах", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

"З нашого боку, ми постійно наголошуємо, що вважаємо Угоду про Асоціацію документом, який кращим чином відповідає інтересам України, Європи і Сполучених Штатів. Ми твердо стоїмо разом з Україною у її зусиллях щодо наближення до ЄС та європейських інституцій, а також створення власної економіки та власних демократичних інститутів", - наголосив Тонер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-