"Український" референдум: Влада Нідерландів подумає кілька місяців - Рютте

Укрінформ
Прийняття Нідерландами рішення щодо подальших дій у зв'язку з  референдумом, на якому більшість мешканців Нідерландів проголосували "проти" ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, може зайняти місяці.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на прес-конференції у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це складний процес і невідома нам територія. Це абсолютно нова ситуація. Процес дійсно може тривати певний час. У середу ще йшлося про тижні, але в четвер вже про місяці", - сказав він.

За словами Рютте, наступного тижня відбудеться обговорення із членами парламенту щодо цього питання. Крім того, питання обговорюватиметься із ЄС та Україною.

Раніше прем'єр заявив, що за попередніми результатами референдуму процес ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС у Нідерландах не зможе просто продовжуватися. Уряд Нідерландів заявив, що буде вести консультації з парламентом, а також ЄС та урядом України, щоб знайти прийнятне для всіх сторін рішення.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з попередніми результатами підрахунку голосів, зробленими  муніципалітетами, 61,1%  проголосували "проти" ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС на референдумі у Нідерландах. Явка склала 32%. "За" угоду проголосували 38,1% виборців.

Офіційні результати будуть оголошені 12 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-