Єлісєєв про

Єлісєєв про "український" референдум: Не треба драматизувати

Укрінформ
Результати референдуму в Нідерландах не вплинуть на запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що відбулося в Голландії, жодною мірою не позначиться на нашому курсі щодо запровадження безвізового режиму з ЄС. Тому ми очікуємо, що вже ближчим часом, як і обіцяли нам наші європейські партнери, президент європейської комісії Жан-Клод Юнкер внесе на розгляд Європейського парламенту і ради ЄС законодавчі пропозиції щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС", - сказав Єлісєєв.

Він наголосив, що результати референдуму в Нідерландах будуть проаналізовані, але вони жодним чином не вплинуть на темпи імплементації Україною угоди про асоціацію.

"Ми вважаємо, що результати референдуму, звичайно, повинні бути ще проаналізовані. Звичайно, ми очікуємо відповідну реакцію і пропозиції з боку нідерландської сторони, адже це є виклик для всього Європейського Союзу. Я б хотів підкреслити, що не потрібно драматизувати цю подію, адже вона жодною мірою не впливає на темпи і якість імплементації Україною угоди про асоціацію. Ми не маємо наміру і категорично проти перегляду цього важливого документа - жодних змін, жодних суттєвих правок в цей документ вносити ми не збираємося", - зазначив Єлісєєв.

Він додав, що найближчими днями відбудеться зустріч між Президентом України і прем'єр-міністром Нідерландів, і "ми очікуємо з їх (голландців - ред.) сторони відповідних пропозицій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-