Окупанти можуть заборонити Меджліс просто завтра

Окупанти можуть заборонити Меджліс просто завтра

Укрінформ
У засіданні підконтрольного Росії Верховного суду Криму за позовом про заборону діяльності Меджлісу кримських татар на півострові оголосили перерву до п'ятниці, 8 квітня.

 Засідання розпочнеться о 9:30, повідомив виданню Крим.Реалії один з учасників процесу.

«У четвер, 7 квітня, на засіданні суду виступили позивач, відповідач і залучені сторони - представники кримського Мін'юсту і адвокат місцевого Держкомнацу. Адвокат Джеміль Темішев, який представляє Меджліс, не виключає, що суд винесе рішення у справі вже завтра. Процес ініціювала підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська. Керівники Меджлісу прогнозують, що, швидше за все, суд задовольнить вимоги прокуратури», - йдеться у повідомленні.

Останнього разу суд збирався у цій справі 17 березня. Впродовж значної частини засідання позивач і відповідач висловлювали свою позицію щодо пред'явленого адміністративного позову.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з діями російської влади, спрямованими на заборону діяльності Меджлісу. В ООН закликали Російську Федерацію не допустити закриття Меджлісу кримськотатарського народу в Криму. Євросоюз також висловив стурбованість намірами заборонити діяльність Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-