Порошенко: Справжня мета референдуму у Нідерландах – атака на єдність Європи

Порошенко: Справжня мета референдуму у Нідерландах – атака на єдність Європи

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прокоментував попередні результати референдуму у Нідерландах щодо Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, згідно з якими, більшість голландців проголосувала проти.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Хотів би всім нагадати, що справжня мета організаторів референдуму - це не є Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Це є атака на єдність Європи, атака на поширення європейських цінностей. Про це також свідчить та дискусія, яка була розгорнута напередодні референдуму», - йдеться у коментарі Президента.

Порошенко також подякував усім, хто проголосував "за", адже це "сотні тисяч прихильників України".

Він також нагадав, що референдум має виключно консультативний характер.

"Впевнений, що стратегічно ця подія не є перешкодою на шляху України до Європи. Хочу відповідально заявити, що незважаючи на це, Україна продовжить втілювати в життя Угоду про асоціацію, забезпечить створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Євросоюзом", - наголосив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, згідно із попередніми результатами підрахунку голосів, зробленими голландськими муніципалітетами, 61,1 % проголосувати "проти" ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС на референдумі у Нідерландах. Явка склала 32 %. За" угоду проголосували 38,1 % виборців.

Виборча рада Нідерландів оголосить остаточні офіційні результати 12 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-