Президент – Кремлю: Хочете виборів на Донбасі - виводьте війська

Президент – Кремлю: Хочете виборів на Донбасі - виводьте війська

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що вибори на Донбасі відбудуться після виведення російських військ та озброєння.

Про це він наголосив під час свого виступу в Японському національному прес-клубі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Все зараз залежить від Росії. Для того, щоб вибори відбулися треба, щоб Росія вивела свої війська з території моєї країни", - наголосив Президент.

Порошенко назвав злочином та порушенням міжнародного законодавства розміщення на Донбасі 5 тисяч російських військовослужбовців та тисячі військовослужбовців у Криму.

"Чому ви (РФ – ред.) поставили 700 російських танків на Донбас, що ваші солдати забули на території моє країни? І чому вибори є важливим питанням для Росії? Донбас - це Україна, там проживають українці. Я - Президент цієї країни, і по Конституції я повинен захищати українських народ і права українців. Єдине, що ви як Росія можете зробити - це вивести свої війська і вивести всю зброю. Будь ласка зробіть це, і відразу після цього, після забезпечення безпеки, ми проведемо вільні, демократичні та безпечні вибори", - зазначив Порошенко.

За його словам, Росія продовжує порушувати Мінські домовленості, постачаючи на Донбас зброю та своїх найманців: "Зараз спостерігається щоденне порушення перемир'я, постійне переміщення важкої зброї та військовослужбовців через кордон, який не охороняється Україною".

Президент підкреслив, що Мінські угоди залишаються єдиним інструментом повернення миру на Донбас.

"У нас уже другий рік війна проти брутальної російської агресії. У результаті цього приблизно 10 тисяч людей загинули і 21 тисячу було поранено. Понад 1 млн 700 тисяч людей стали внутрішньо переміщеними особами. Це ціна, яку Україна сплачує за право залишатися демократичною та європейською державою", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-