Референдум в Нідерландах: опоненти

Референдум в Нідерландах: опоненти "проти" на 80% відпрацьовують російські тези - посол

Укрінформ
Нідерландців активно переконували голосувати на референдумі проти Угоди про асоціацію з Україною за допомогою російських тез і конспірологічних теорій.

Про це заявив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба під час брифінгу у вівторок в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"80 відсотків аргументів, які використовують наші опоненти, це просто передруківка російських аргументів проти Угоди про асоціацію. Це не загальні аргументи, де можливе співпадіння. Це абсолютно чітке відпрацювання російських тез", - підкреслив він.

За його словами, під час дискусій дуже популярні конспірологічні теорії.

"Абсолютно серйозно наводиться аргумент про те, що Вікторія Нуланд не дарма відповідає за українське питання в Держдепі, тому що її чоловік був архітектором війни в Іраку. Тому саме Нуланд поставили на цю посаду, щоб її чоловік перетворив Україну на другий Ірак", - сказав Кулеба.

Він нагадав, що уряд Нідерландів має прийняти рішення щодо результатів референдуму у період до 12 квітня.

Дипломат зауважив, що українська сторона вважатиме позитивним результатом перемогу або програш з мінімальним розривом між прихильниками та опонентами.

Кулеба підкреслив, що держава і недержавні організації зробили все можливе для позитивного результату.

"І держава, і недержавний сектор зробили все, що могли, і стрибнули вище голови в Нідерландах. Я такого ентузіазму людей не пригадую з часів Майдану", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-