Порошенко у Кіото обговорив проведення року Японії в Україні

Порошенко у Кіото обговорив проведення року Японії в Україні

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко, перебуваючи з офіційним візитом у Японії, разом з дружиною Мариною відвідав місто Кіото, де заявив, що 2017 рік буде проголошено роком Японії в Україні.

Таку заяву він оприлюднив під час зустрічі з губернатором префектури Кіото Кейдзи Ямадою, мером міста Кіото Дайсаку Кадокавою та головою Торгово-промислової палати міста Кіото Йосіо Татейсі, повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Ця гостинність відповідає духу стратегічних відносин між Японією і Україною", - сказав Порошенко, повідомивши, що наступний, 2017, рік буде оголошено роком Японії в Україні.

Зокрема, сторони обговорили шляхи розширення співпраці між двома країнами та проведення низки заходів у рамках року Японії в Україні у 2017 році.

Глава держави наголосив, що цього року виповнюється 25 років з моменту визнання Японією незалежності України та встановлення дипломатичних відносин між країнами. Крім цього, 45 років тому "духовні столиці держав – Київ і Кіото – розпочали історію своєї дружби та тісних обмінів".

Президент особливо відзначив роль мера міста Кіото Кадокави у зміцненні та розвитку українсько-японських відносин – заснуванні "Парку Кіото" у Києві, який став улюбленим місцем усіх киян. Цього року 45-ту річницю побратимських зв’язків Київ та Кіото відзначать низкою культурно-просвітницьких заходів.

Порошенко також запевнив присутніх, що він особисто і надалі приділятиме серйозну увагу поглибленню взаємодії між різними регіонами України та Японії та запросив присутніх відвідати Україну у зручний для них час.

"Така співпраця відповідає інтересам наших народів та слугує надійним фундаментом для подальшого розширення усього спектру співробітництва між нашими державами. Впевнений, наша сьогоднішня зустріч стане ще однією віхою на шляху до спільної мети - всебічного зміцнення відносин дружби та партнерства між народами України та Японії", - наголосив Президент.

У свою чергу, губернатор префектури Кіото Ямада подякував Президентові України за його візит до Японії і побажав країнам подальшого розвитку взаємовідносин та процвітання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-