Антикорупційна прокуратура та НАБУ вже вивчають

Антикорупційна прокуратура та НАБУ вже вивчають "панамські документи"

Укрінформ
Аналітичні центри спецпрокуратури і НАБУ отримали доручення опрацювати матеріали щодо офшорного скандалу. За їхніми результатами буде вирішено питання про відкриття кримінального провадження. 

Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу "112 Україна" заявив головний антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

"В даний час вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР для початку кримінального провадження. Я думаю, що треба розбиратися, оскільки часто буває так, що все, що вибухає, як бомба, потім виявляється, що правда десь посередині. Тому треба проаналізувати всі дані, і коли буде зібрана інформація, тоді і давати правову, юридичну і моральну оцінку діям тих осіб", - підкреслив Холодницький.

Національне антикорупційне бюро України раніше заявило, що не буде вести справи щодо офшорів Президента України Петра Порошенка. У бюро підкреслюють, що, згідно із законом України "Про Національне антикорупційне бюро України" та Кримінально-процесуальним кодексом, НАБУ не може відкривати провадження проти чинного президента. З аналогічною заявою виступила і ГПУ.

Раніше повідомлялося, що десятки ЗМІ по всьому світу одночасно опублікували матеріали про власників великих офшорів, грунтуючись на даних "Панамського архіву" - збірки документів про офшорні схеми маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-