Переговори про поліцейську місію ОБСЄ в Україні тривають – Порошенко

Переговори про поліцейську місію ОБСЄ в Україні тривають – Порошенко

Укрінформ
Україна продовжує переговори з міжнародними партнерами щодо розгортання в Україні озброєної поліцейської місії ОБСЄ з метою ефективної імплементації всіх пунктів Мінської угоди.

Про це заявив у п'ятницю Президент України Петро Порошенко, виступаючи за підсумками зустрічей у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це тверда позиція України, що для імплементації Мінських домовленостей в повному обсязі необхідно забезпечити безпековий компонент", – наголосив глава Української держави.

У цьому зв'язку він нагадав про необхідність досягнення, передусім, стійкого режиму припинення вогню на Донбасі, ефективного моніторингу за відведенням озброєння та повернення Україні контролю над державним кордоном з РФ.

"Крім того, якщо йдеться про проведення виборчих процесів на базі українського законодавства, ми говоримо зараз про те, що кандидати мають проводити кампанію в безпечних умовах", - зауважив він.

Одним із найбільш вірогідних, можливих і прийнятних вирішення цієї проблеми, за його словами, є міжнародне розгортання поліцейської озброєної місії ОБСЄ.

"Для цього нам потрібно, безумовно, рішення ОБСЄ, розширення мандату, і ми зараз ефективно проводимо переговори з нашими партнерами, щоб забезпечити цей безпековий компонент", - зазначив Порошенко.

Водночас, наголосив він, Україна вимагає, щоб Мінські домовленості були виконані по всьому спектру, у тому числі щодо відновлення інфраструктури, забезпечення гуманітарного компоненту, звільнення всіх заручників.

"Я наголошую на тому, що Україна твердо налаштована на виконанні Мінських домовленостей в повному обсязі і отримала абсолютно тверду й чітку підтримку наших партнерів – по обидва боки Атлантичного океану", - підкреслив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-