Референдум у Нідерландах: голландцям нагадали про

Референдум у Нідерландах: голландцям нагадали про "російський палець"

Укрінформ
Голосування проти асоціації Євросоюзу і України на референдумі 6 квітня може призвести до великих репутаційних втрат для Нідерландів.

Таку думку в ексклюзивному коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі висловив директор Бізнес-ради ЄС-Україна Джеймс Вілсон.

«Кремль має великий інтерес у цьому голосуванні. Адже якщо буде «ні», то це означатиме перемогу російської пропаганди, яка безсоромно прагне зруйнувати єдність ЄС», - переконаний британський експерт.

Він нагадав, що усі свідчення вказують на «російський палець на спусковому гачку ракети земля-повітря», яка злочинно збила пасажирський літак МН-17, внаслідок чого було вбито більше 100 нідерландських громадян.

«Нідерланди найбільше постраждали від цієї трагедії, і це може стати подвійною трагедією для країни, якщо на референдумі проголосують «ні», - наголосив Вілсон.

За словами експерта, голландці зазвичай ліберальні, прагматичні вільні торговці і підприємці, і аргументи для них голосувати «так» є дуже переконливими.

«Голландський бізнес матиме вигоду від спрощення виходу на ринок для своїх товарів і послуг, а голландські споживачі отримають вигоду від зниження цін завдяки збільшенню обсягів на внутрішньому ринку, що забезпечить угода про вільну торгівлю з Україною», - переконаний європейський експерт.

Водночас, зауважив він, громадяни з таким характером ніколи не ухвалюють рішення раціонально, а навпаки – емоційно.

Відтак, на думку Вілсона, якщо нідерландські громадяни піддадуться на агресивну «радянську пропаганду», то це може нести загрозу набуття їхньою країною бренду «радянського прислужника» у Європі, зокрема у компанії таких політичних ізгоїв, як Національний фронт у Франції та Партія незалежності Об’єднаного Королівства у Великій Британії.

«Незалежно від результату, слід очікувати серйозні наслідки щодо спроможності ЄС сконсолідувати спільну зовнішню і безпекову політику у майбутньому. Ставки високі для ЄС і України, а також для відносин ЄС з Росією», - заявив європейський експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-