Сакварелідзе назвав повістку частиною

Сакварелідзе назвав повістку частиною "шокінізму"

Укрінформ
Звільненому з ГПУ Давиду Сакварелідзе вручили повістку на допит в присутності ЗМІ.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Мені цікаво, я прошу журналістів також підготувати бюджет прокуратури, оскільки всі знають, що бюджетом прокуратури має бути передбачено всі доходи, які може отримати прокуратура, у тому числі від міжнародних організацій, повинна бути частину бюджету.

Мені цікава стаття, яка передбачає отримання 2 млн дол. Це (показує повістку - ред.) - частина "шокінізму", про який ми довго говорили. Нас нарешті викрили, знайшли ці вкрадені 2 млн дол., які так і не отримав Шокін і це йому завадило реформувати прокуратуру. Це жарт. Завтра ми підемо і пояснимо всім, як працюють міжнародні організації, чому у прокуратури немає довіри через ці дурні витрати державного ресурсу і куди далі буде рухатись прокуратура. Це я їм завтра поясню на допиті", - заявив Сакварелідзе.

Раніше в ГПУ повідомили, що на допит викликали як свідка у кримінальному провадженні екс-заступника генпрокурора України Сакварелідзе 30 березня 2016 року по телефону.

"У телефонній розмові останній не заперечував явку на допит до начальника управління Генпрокуратури в п'ятницю - 1 квітня 2016. Повістка про виклик 31 березня 2016, зокрема, була спрямована Сакварелідзе і на електронну пошту. Додатково інформуємо, що відповідно до вимог ст. 135 Кримінально-процесуального кодексу України (порядок здійснення виклику в кримінальному провадженні) - особа викликається до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду шляхом вручення повістки про виклик, надіслання її поштою, електронною поштою чи факсимільним зв'язком, здійснення виклику по телефону або телеграмою", - повідомили в ГПУ.

ГПУ довелося вдатися до такого різноманіття способів, оскільки сьогодні Сакварелідзе з 12 годин чекав запрошення на допит в його офісі.

Раніше йому нібито до полудня пообіцяли принести повістку. О 12:00, коли екс-заступник генпрокурора в присутності адвоката і ЗМІ чекав виклику на допит, слідчий не прийшов. Адвокат зв'язалася з ним по телефону, і слідчий пообіцяв з'явитися після 12.

Як повідомляв Укрінформ, звільненого з посади заступника генерального прокурора України Давида Сакварелідзе 1 квітня викликають на допит в ГПУ у справі про "зникнення" 2 млн доларів. Сакварелідзе заявив, що прийде на допит і допоможе слідству.

Заступника генпрокурора - прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе 29 березня звільнили з прокуратури. Його посаду генеральний прокурор Віктор Шокін ліквідував, а самого Сакварелідзе разом із звільненням також залучив до дисциплінарної відповідальності "за грубе порушення правил прокурорської етики і втручання в непередбаченому законодавством порядку в службову діяльність іншого прокурора, здійснення вчинку, який порочить працівника прокуратури, невиконання та недолжное виконання службових обов'язків".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-