Сакварелідзе таки надіслали повістку

Сакварелідзе таки надіслали повістку

Укрінформ
Генеральна прокуратура України сьогодні надіслала екс-заступнику генерального прокурора Давіду Сакварелідзе повістку на допит на його електронну пошту.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"30 березня 2016 року по телефону його було викликано на допит як свідка. В телефонній розмові останній не заперечив про явку на допит до начальника управління Генпрокуратури в п'ятницю - 1 квітня 2016 року. Повістка про виклик 31 березня 2016 року, зокрема, була надіслана Сакварелідзе і на електронну пошту", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ зазначають, що відповідно до вимог ст. 135 Кримінального процесуального кодексу України (порядок здійснення виклику в кримінальному провадженні) - особа викликається до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду шляхом вручення повістки про виклик, надіслання її поштою, електронною поштою чи факсимільним зв'язком, здійснення виклику по телефону або телеграмою.

Як повідомляв Укрінформ, ГПУ викликала на допит екс-заступника генпрокурора Давіда Сакварелідзе у справі про зникнення 2 млн дол., виділених на реформування прокуратури. За запитом народних депутатів відомство проводить розслідування обставин використання коштів, що були виділені американськими і європейськими партнерами на реформування органів прокуратури, але так і не надійшли на офіційні рахунки відомства.

Сьогодні слідчий управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Дмитро Сус мав о 12-й годині вручити Сакварелідзе повістку на допит, але не зробив цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-