Сакварелізде вручать письмову повістку на допит, якщо він наполягає - Куценко

Сакварелізде вручать письмову повістку на допит, якщо він наполягає - Куценко

Укрінформ
Норми українського законодавства дозволять викликати на допит телефоном, електронним шляхом, але якщо екс-заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе вимагає, то найближчим часом йому буде вручено повістку у письмовому вигляді.

Про це заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко в ефірі телеканалу NewsOne, передає кореспондент укрінформу.

«Кримінальний процесуальний кодекс України передбачає виклик на допит шляхом телефонного дзвінка, шляхом електронним і так далі... Давід сам підтверджує, що знає про те, що його викликають на 12 годину. У письмовій повістці особливої потреби немає, але оскільки Давід наполягає, наші підлеглі найближчим часом йому підвезуть письмову повістку», - сказав Куценко.

При цьому він зазначив, що ймовірно екс-заступник генпрокурора не знає про ці норми українського законодавства. «Давід просто українські закони не дуже знає, тому очікує письмового запрошення», - сказав прокурор.

Прокурор ГПУ запевнив, що Сакварелізде допитуватимуть виключно як свідка. «Нагнітання ситуації з боку Давіда є трохи некоректним. Свідок - це не підозрюваний, не обвинувачений», - підкреслив Куценко.

На його думку, колишньому заступнику генпрокурора простіше було б прийти та дати слідчому усю необхідну інформацію. «Хай пояснить, куди ж все ж таки ті гроші надійшли, у якому обсязі. Ви знаєте, як поставити крапку у цій історії? Показати кошторис людям, смету, як кажуть, у студію», - сказав Куценко.

Нагадаємо, ГПУ викликала на допит екс-заступника генпрокурора Давіда Сакварелідзе у справі про зникнення 2 млн дол., виділених на реформування прокуратури. За запитом народних депутатів відомство проводить розслідування обставин використання коштів, що були виділені американськими і європейськими партнерами на реформування органів прокуратури, але так і не надійшли на офіційні рахунки відомства

Сьогодні слідчий управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Дмитро Сус мав о 12-й годині вручити Сакварелідзе повістку на допит, але не зробив цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-