Затриманий у Росії український контррозвідник виїхав без дозволу - СБУ

Затриманий у Росії український контррозвідник виїхав без дозволу - СБУ

Укрінформ
Співробітник департаменту контррозвідки центрального апарату Служби безпеки України підполковник Юрій Іванченко, про затримання якого на території РФ заявили сьогодні у Федеральній службі безпеки Росії, насправді не мав дозволу СБУ їхати в Росію.  

Про це повідомив журналістам голова СБУ Василь Грицак після закінчення лекції в Університеті ім. Тараса Шевченка.

"З травня 2014 року в нього було скасовано допуск до державної таємниці. З кінця 2015 року він перебуває в розпорядженні. Він написав рапорт на виїзд. Цей рапорт був не погоджений, і він поїхав туди несанкціоновано", - сказав Грицак.

Він також пояснив, що фактично Іванченка мали звільнити з СБУ.

"Людина перебуває в розпорядженні, тому фактично вона має бути звільнена найближчим часом", - пояснив Грицак.

Раніше у четвер, 31 березня, у ФСБ Росії повідомили, що 26 березня затримали співробітника департаменту контррозвідки центрального апарату Служби безпеки України підполковника Юрія Іванченка.

У повідомленні, поширеному ФСБ, йшлося, що "Служба безпеки України і ЦРУ підготували Іванченка для участі в операції з підстави на вербування ФСБ шляхом ініціативного пропонування їм своїх послуг".

У ФСБ також заявили, що Іванченко наприкінці березня прибув до Росії під приводом відвідування родичів, незважаючи на те, що виїзд на територію Росії своїм співробітникам українські спецслужби заборонили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-