Рада закликала світових лідерів захистити Меджліс

Рада закликала світових лідерів захистити Меджліс

Укрінформ
Народні депутати ухвалили постанову щодо підтримки Звернення Верховної Ради до ООН, Європпарламенту, ПАСЄ та ПА ОБСЄ, світових лідерів та всіх членів міжнародного співтовариства щодо засудження порушень прав і свобод кримськотатарського народу в окупованому Криму. 

За відповідне рішення у четвер проголосували 233 народних обранці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

В тексті Звернення зазначається, що український парламент вимагає від Росії негайно припинити політику, спрямовану на порушення прав людини і свобод громадянина в Криму, у тому числі прав кримських татар як корінного народу України.

Верховна Рада просить міжнародне співтовариство засудити заборону Меджлісу окупаційною владою та закликає світових лідерів і визнаних суспільних діячів докласти відповідних зусиль задля захисту кримських татар від дискримінацій та переслідувань з боку Російської Федерації.

Крім того, парламент закликав міжнародну спільноту засудити репресивні дії Росії в окупованому Криму, спрямовані проти прав і свобод людини, шляхом заборони Меджлісу та визнання його екстремістською організацією, виявити одностайну солідарність та посилити тиск на РФ з метою відновлення юрисдикції України в Криму.

Виступаючи з трибуни ВР, народний депутат, голова Меджлісу Рефат Чубаров зауважив, що наразі в різних відділеннях Меджлісу працює близько 2,5 тисячі кримських татар, які можуть опинитися в небезпеці у випадку визнання представницького органу кримськотатарського народу екстремістською організацією.

Після голосування за Звернення Голова Верховної Ради Володимир Гройсман оголосив ранкове пленарне засідання парламенту закритим. Вечірнє засідання розпочнеться о 16.00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-