У Криму євромайданівця хочуть запроторити за ґрати на 20 років

У Криму євромайданівця хочуть запроторити за ґрати на 20 років

Укрінформ
Засідання суду щодо українця Андрія Коломійця відбулося в анексованому Росією Криму 30 березня.

Про це повідомляє «Крим. Реалії».

За даними Кримської правозахисної групи, українця звинувачують нібито в замаху на вбивство двох колишніх співробітників «Беркута» під час Майдану в Києві. Андрію Коломійцю загалом можуть загрожувати до 20 років позбавлення волі.

«Йому інкримінують кілька статей КК Російської Федерації: ст. 105 КК Росії –вбивство двох і більше осіб (незакінчене), ст. 228 – зберігання наркотичних засобів, ст. 30 – замах на злочин», – йдеться у повідомленні правозахисників.

На судовому засіданні адвокат вказав суду на застосування тортур до Коломійцю після затримання, а також на факти, які свідчать про фальсифікації у цій справі. Свідок з боку захисту також вказувала на те, що у Коломійця були сліди тортур на тілі.

«У потерпілих (колишні співробітники «Беркута» Козляков, Гавриленко) визнали шкоду у вигляді фізичного болю. Таким чином, у них навіть не зафіксовані тілесні ушкодження. Водночас Андрію Коломійцю інкримінують замах на завдання смерті, але достовірно встановлено тільки біль», — повідомив Кримській правозахисній групі адвокат обвинуваченого.

Наступне засідання у цій справі призначено на 8 квітня.

Андрій Коломієць — громадянин України, житель Київської області, 1993 року народження.

15 травня 2015 року з порушенням процесуальних норм Росії, як заявляють у Кримській правозахисній групі, він був заарештований у Кабардино-Балкарії в Росії. Згодом його вивезли в Крим, де він із 13 серпня 2015 року перебуває в СІЗО Сімферополя. Раніше Андрій Коломієць повідомляв, що до нього застосовувалися тортури на Північному Кавказі відразу після затримання. Зокрема, за його словами, це було зроблено для того, щоб вибити з нього свідчення проти Олександра Костенка.

За версією російського слідства, Коломієць, будучи членом «екстремістської організації «Українська повстанська армія» (УПА), в ході масових заворушень у Києві в січні 2014 року вчинив замах на життя двох співробітників кримського спецпідрозділу «Беркут», закидавши їх пляшками із запальною сумішшю .

В Україні офіційно немає зареєстрованої організації «Українська повстанська армія».

У Криму вже засудили активіста Євромайдану Олександра Костенко до 3 років 6 місяців позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-