Порошенко закликав Захід підтримати створення списку

Порошенко закликав Захід підтримати створення списку "Савченко-Сенцова"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав американських і європейських партнерів підтримати ініціативу України щодо запровадження санкційного списку "Савченко-Сенцова".

Про це він заявив, виступаючи на форумі "Боротьба України за свободу, що триває", в середу в будівлі Конгресу США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми затвердили список санкцій щодо осіб, які брали участь у судовому фарсі проти українських політичних в'язнів в Росії, так званий писок "Савченко-Сенцова" – дуже подібний до списку Магнітського. Ми очікуємо, що наші американські і європейські партнери приєднаються до цієї ініціативи", - наголосив президент

За його словами, щонайменше 11 українських громадян стали політичними в'язнями в Росії. У цьому зв'язку він назвав жахливими судилища проти Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших українських громадян.

"Деякі з них, у тому числі Надія Савченко, мають критичний стан здоров'я. Але цей фактор не має жодного значення для Москви, яка досі не дозволила українським лікарям відвідати їх, не зважаючи на обіцянки міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова", - наголосив Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-