"Л/ДНР" керують з п'яти російських міністерств - Bild

Укрінформ
Росія фактично безпосередньо керує самопроголошеними «республіками» на сході України, так звані місцеві лідери не мають власного права голосу.

Про це йдеться в ексклюзивному матеріалі-розслідуванні німецького таблоїду Bild, до відома якого потрапили документи, що доводять це.

"Із протоколу випливає те, чого спостерігачі остерігалися вже давно: уряд Росії вирішує всі питання сепаратистських регіонів на сході України", - йдеться у статті.

Документ, про який іде мова, - це протокол засідання Міжвідомчої комісії з надання гуманітарної підтримки постраждалим територіям південно-східних районів Донецької і Луганської областей України, що відбулося у Держдумі РФ 23 жовтня 2015 року.

З протоколу ясно, що де-факто Москва керує цими територіями, а лідери сепаратистів є всього лише маріонетками Кремля. Управління поділене між шістьма робочими групами п'яти російських міністерств, які контролюють податкові збори і фінансові питання, теми відновлення інфраструктури, функціонування громадського транспорту, а також торгівлю енергоресурсами і ринок електроенергії. Нагляд за цим здійснює, як стверджує автор матеріалу, ФСБ.

Таким чином, Росія за допомогою свого «тіньового уряду» на Донбасі, до складу якого нібито входять віце-прем'єр уряду РФ Дмитро Козак (довірена особа Путіна), заступники міністрів економічного розвитку Сергій Назаров і фінансів Леонід Горнін та жодного представника власне «республік», має над регіоном повний політичний і економічний контроль.

При тому, що офіційно комісія після її створення у грудні 2014 року ніби не засідала, насправді вона зустрічається раз на місяць і вирішує далеко не тільки гуманітарні питання, йдеться у матеріалі газети.

Автори статті запевняють, що перевіряли достовірність документу і можуть поручитися за його автентичність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-