МЗС про обмін Савченко: Ми зробили Москві

МЗС про обмін Савченко: Ми зробили Москві "дуже щедру пропозицію"

Укрінформ
Заарештовані у США росіяни Віктор Бут і Константін Ярошенко не мають ніякого відношення до народного депутата України Надії Савченко, засудженої до тюремного ув'язнення в РФ.

Про це у вівторок заявив заступник глави МЗС України Вадим Пристайко, повідомляє Тиждень.ua.

"Ми ще раз хочемо нагадати, що ті люди, які заарештовані і відбувають покарання в США, – це люди, яким американська юриспруденція визначила термін покарання. І ніякого відношення до нашої Надії Савченко це не має", – сказав він журналістам.

Заступник міністра підкреслив, що готовність Президента України Петра Порошенка обміняти Савченко на двох російських спецназівців – це "дуже щедра пропозиція". "Цього вже достатньо для РФ, більше ніхто їй нічого пропонувати не буде", – заявив Пристайко.

Нагадаємо, 29 березня з'явилася інформація з посиланням на джерело про те, що Надію Савченко, засуджену російським судом до 22 років позбавлення волі, можуть обміняти на групу росіян, в тому числі Віктора Бута і Константіна Ярошенка, які відбувають покарання в США. Згодом посол США в Україні Джеффрі Пайєтт назвав абсурдним такий варіант обміну.

Водночас, як заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, в Кремлі не мають інформації про можливість обміну Савченко на Бута і Ярошенка. "Я нічого про це не чув, я бачив повідомлення ЗМІ, але будь-якою інформацією я не володію", - цитує Пєскова Інтерфакс.

Він додав, що арешт росіян обговорювався на нещодавній зустрічі Путіна і держсекретаря США Джона Керрі - їх утримання в американських в'язницях, на думку Москви, незаконно.

Напередодні Пєсков повідомив, що поки ніяких рішень щодо можливого обміну Савченко немає.

Фото: Новая газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-