Пайєтт: Україна - не розмінна монета між США і Росією

Пайєтт: Україна - не розмінна монета між США і Росією

Укрінформ
Під час перемовин Сполучених Штатів з Росією щодо розв'язання сирійського питання Україна не є розмінною монетою.

Про це посол США в України Джеффрі Пайєтт заявив під час дебатів присвячених аудиту зовнішньої політики Україна-США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я працюю з Росією і Україною щодо наших інтересів, їхніх інтересів по Сирії, але Україна не є розмінною монетою в цих питаннях», - сказав Пайєтт.

Він додав, що Сполучені Штати чітко дали зрозуміти Росії, що США не будуть вести перемовин з Російською Федерацією у контексті лідерства і національного керівництва в Україні.

За словами посла, у США вважають, що політика Російської Федерації відносно України має бути дуже простою - це дотримання Мінських домовленостей.

«Це ті зобов'язання, які були взяті і яких Росія зараз не виконує», - зазначив Пайєтт.

Він зауважив, що згідно з Мінськими домовленостями мало відбутися повне припинення вогню на Донбасі, однак останніми днями наростає певне напруження, особливо в районі Авдіївки.

Окрім того, мали бути виведені всі російські озброєння і російські військові, однак «ми бачимо, що продовжується постачання ракетних озброєнь, артилерії і танків сепаратистським силам».

«Усе це має піти з території України, мають бути проведені вибори за стандартами ОБСЄ, щоб вибрати легітимних представників у цьому регіоні, мають бути звільнені всі заручники, не лише пані Савченко, а й політичні в'язні, яких утримують не тільки у підвалах на Донбасі, а також і в Росії», - наголосив посол.

У цьому контексті він зазначив, що зараз основним питанням є те, яким чином підштовхнути Росію до виконання Мінських домовленостей.

Пайєтт нагадав заяву президента США Барака Обами, якщо Мінські домовленості не будуть виконані, то навіть обговорення зняття санкцій не буде.

«Лише після повного виконання Мінських домовленостей може бути обговорення питання послаблення санкцій», - резюмував посол США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-