Міклош погодився увійти до уряду України, але за певних умов

Міклош погодився увійти до уряду України, але за певних умов

Укрінформ
Колишній віце-прем'єр-міністр і міністр фінансів Словаччини Іван Міклош підтвердив готовність обійняти посаду в уряді України, але лише за умови, що йому збережеться його словацьке громадянство.

Про це він заявив в інтерв'ю словацькому виданню Dennik N, повідомляє Радіо Свобода.

«Він особисто обговорив таку можливість із президентом України Петром Порошенком і його кандидатом на українського прем'єра, головою парламенту Володимиром Гройсманом і дав попередню згоду, але наполягає на своїх вимогах щодо збереження громадянства, а також щодо програми діяльності», - йдеться у повідомленні.

Наразі не відомо, чи вдасться виконати умову Міклоша.

Нагадаємо: за українським законодавством, членом уряду може бути тільки український громадянин. У разі прийняття іноземця у громадянство України він має подати зобов'язання припинити своє попереднє громадянство, якщо тільки попереднє громадянство не втрачається автоматично. За словацьким законом громадянство втрачається в день набуття нового громадянства зі власної свідомої волі особи.

Словацькі ЗМІ згадують, що особи, які таким чином втратили громадянство, можуть знову отримати його в порядку передбаченого законом винятку «в інтересах Словацької Республіки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-