В ГПУ пояснили, як Рада може звільнити Шокіна

В ГПУ пояснили, як Рада може звільнити Шокіна

Укрінформ
В Генпрокуратурі стверджують, що відносно Віктора Шокіна Верховна Рада може розглянути заяву про звільнення за власним бажанням з посади Генерального прокурора, а не питання відставки.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

В ГПУ зазначили, що у засобах масової інформації «фігурує юридично некоректне формулювання щодо так званої «відставки» Генерального прокурора України».

«Відставка є наслідком процедури висловлення парламентом недовіри Генеральному прокурору України (ст. 213 Регламенту Верховної Ради України). У випадку із Генеральним прокурором В. Шокіним ця процедура Верховною Радою України не ініціювалася і не застосовувалася. З правової точки зору мова йде виключно про звільнення Генерального прокурора України «за власним бажанням», що є однією з можливих підстав для звільнення (ст. 2 Закону України «Про прокуратуру», яка діятиме до 15.04.2016)», - йдеться у повідомленні.

В ГПУ додали, що таке звільнення, враховуючи статус посади Генерального прокурора України, можливе виключно за згодою Верховної Ради України Президентом України (п. 25 ч. 1 ст. 85, ст. 122 Конституції України).

«Таким чином, наразі триває і не закінчена процедура розгляду заяви Генерального прокурора України про звільнення за власним бажанням. З цією метою 22.02.2016 Президентом України було внесено на розгляд парламенту проект постанови «Про надання згоди на звільнення Президентом України В. Шокіна з посади Генерального прокурора України» (реєстр. № 4122)», - стверджують у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-