Венеціанська комісія чекає від України поліпшений закон про люстрацію

Венеціанська комісія чекає від України поліпшений закон про люстрацію

Укрінформ
У Європейській комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) очікують від української сторони поліпшений закон про очищення влади і впевнені, що Київ доведе справу до логічного завершення найближчим часом. 

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції, про це, відповідаючи на офіційний запит агентства, зазначила керівник відділу зі зв'язків з громадськістю Венеціанської комісії Ради Європи Тетяна Мишелова (Tatyana Mychelova).

«Ми впевнені в тому, що українська влада зробить все необхідне і надішле нам поліпшений текст якнайшвидше», - сказала вона.

Мишелова нагадала, що у своєму останньому висновку щодо закону України про люстрацію, наданому у червні 2015 року, Венеціанська Комісія оцінила ряд проектів поправок до закону про люстрацію, представлених на розгляд у Верховну Раду в квітні 2015 року. «Венеціанська комісія опублікувала ряд рекомендацій щодо поліпшення цих поправок. Від того часу Комісія не була проінформована про будь-який розвиток ситуації...", - зазначила вона.

У Венеціанській комісії також додали, що не володіють інформацією, чи були враховані її рекомендації у остаточній редакції закону про люстрацію, і запевняють, що не брали участі в жодних обговореннях з квітня 2015 року. «Венеціанська комісія не брала участі в будь-яких консультаціях або обговореннях щодо закону про люстрацію з червня 2015 року», - підкреслила її представник. Тому, за словами Мишелової, Комісія не володіє інформацією, чи внесені будь-які зміни в текст, представлений на розгляд Верховної Ради в квітні 2015 року, і чи були враховані рекомендації, сформульовані Венеціанською комісією в її останньому висновку.

Раніше у коментарі Укрінформу перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець заявив, що законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань очищення влади №2695 (зареєстрований 18.03.2016 у ВР, 21.03.2016 передано на розгляд Комітету. - Ред.) напрацьовувався у тісній співпраці з експертами Венеціанської комісії і повністю відповідає її рекомендаціям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-