Вибори мера Кривого Рогу: Вілкул переміг

Вибори мера Кривого Рогу: Вілкул переміг

Укрінформ
За даними паралельного підрахунку протоколів з мокрими печатками у позачергових виборах мера Кривого Рогу взяли участь 286 600 виборців.

Про це повідомляє міський сайт 0564.

Явка становила 55,88% від загальної кількості виборців, включених у списки, що на 20% вище, ніж під час другого туру виборів мера 15 листопада 2016 року.

За Юрія Вілкула віддали свої голоси 73,09% виборців, за нього проголосували 209 406 криворіжців.

Таким чином, позачергові вибори криворізького міського голови закінчилися в один тур.

За Семена Семенченка, кандидата від «Самопомочі», - 10,74% голосів, 30 777 осіб.

На третьому місці – Світлана Сова (партія «Сила людей) з результатом 4,6% (13 190 голосів).

На четвертому місці - кандидат від партії «УКРОП» Микола Колесник. - 4,3% (12 315 голосів).

На п'ятому місці – представник «Народного контролю» Ігор Левицький – 2,58% (7 405 виборців).

Інші кандидати набрали менше 1%.

Нагадаємо, позачергові місцеві вибори міського голови спровокували вибори від 15 листопада 2015 року. Тоді, за офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника Опозиційного блоку Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога - 49,79%. Різниця між кандидатами склала 752 голоси.

Милобог виграв у шести із семи районів міста. Однак у найвіддаленішому - Інгулецькому - зафіксували аномальну явку виборців. Тож Милобог та його прихильники заявили, що не погоджуються з такими результатами.

Проте, не розглянувши скарги кандидата, міська виборча комісія мером оголосила Вілкула, що призвело до масових акцій протесту. Місцеві жителі кілька разів виходили на багатотисячні мітинги, захопили будівлю мерії. Вони також мітингували в Києві під стінами парламенту та Адміністрації Президента.

Під тиском громадських активістів та численних акцій протесту Верховна Рада 23 грудня ухвалила закон про позачергові місцеві вибори міського голови Кривого Рогу і призначила їх на 27 березня 2016 року. Це рішення підписав Президент Петро Порошенко.

У виборах мера Кривого Рогу брали участь 15 кандидатів. Цього разу Милобог за посаду мера не змагався. «Об’єднання «Самопоміч» своїм кандидатом висунуло народного депутата Семенченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-